Dagbok 2012

Streiff från Habacken-vilken goding!

Så kom han och tog mitt hjärta. En brun liten bushäst med ett hjärta av guld. Jag skulle absolut inte köpa någon häst. Som om jag inte har nog med hästar. Men den lille bruna som gick fast han var fastbunden... klättrade på väggarna i boxen... töltade fast han inte kunde... var bara helt oemotståndlig. Inte ofta som jag faller så pladask. och som inte det var nog så kom Ann-Margret och vill rida honom och även hon föll som en fura för honom. Bilder kommer snart.

Freidis är nu inriden och ska hem och vila ett tag innan jag sätter igång henne igen. Spännande häst, så elastisk. Hennes halvsyster Corona får vänta lite med inridningen då hon fick plats hos Hippologstudenten Carolina Hallberg. Ser verkligen fram emot att se vad som finns i henne också. I slutet av mars ska hon iväg.

Korall säger jag inget om så har jag inget sagt!

Och tiden den går...

Redan den 12 februari... och inget har jag skrivit i år. Det är nog dags för en uppdatering mist sagt.

 

Korall är inriden nu och han är supertrevlig. En mycket schyst häst med ett gott lynne. Han fick vila fyra veckor efter inridningen men är nu igång och i full träning hos Frida. Bara han kan säga hur långt vi kommer i vår men siktet är i alla fall inställt på visning. Men det är inte bråttom så behöver han väntar vi till 2013.

Freydis är också på inridning och även hon är lovande. En tuff och elastisk häst. Just nu rider Jessica Svensson henne och ska göra det några veckor till sedan kommer hon hem. Ser fram emot att komma igång själv med henne. Har en känsla att hon är lik min gamla Visna i ridning.

Corona står på tur att åka till Forsen för inridning. Så snart jag får tiden ska hon dit också.

Spännande och kul med alla dessa unga hästar!

Fölen är avvanda och det gick hur smidigt som helst! Det är så enkelt att göra detta genom att ta bort stona istället för att flytta på fölen. Dom är så trygga i sin vana miljö med sin kompisar så de nästan inte fattar att mammorna försvinner. Inte ett gnägg har jag hört varken från mammorna eller fölen.

Hade förmånen att ha fransmannen Michel Becker härför clinic och kurs i lätthetens skola. Det var spännande och annorlunda. Men kan efter att ha nosat på tekniken tycka att hans tankar är mycket spännande. Aldrig har Helga känts så lätt... Vad ska man tro. Hoppas på att han kommer hit en gång till här under våren för uppföljning.

Men innan det ska jag rida för Gummi. Har bokat upp mig på två kurser för honom under våren som jag ser fram emot.