Skotta frá Enni - IS1995258451

U: Glöd frá Enni

E: Sokki frá Enni

Född: 1995

Färg: Svartskäck

Kön: Sto

Blup: 91

Ägare: Erika Källberg

Skotta betyder: Häst med vit svans.


Skotta frá EnniAtt köpa Skotta är det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Jag kommer aldrig att glömma dagen jag satt på henne första gången.

Vi har gått igenom mycket tillsammans, sjukdomar, skador för både henne och mig. Jag har druttat av den ”Fian” många gånger men jag minns en speciellt. Jag gjorde illa mitt knä ganska rejält och kunde inte rida på mer än en månad. Det blev alltså bara gos och mys, korta promenader och mycket pyssel helt enkelt. Jag skulle aldrig vilja göra min knäskada ogjord för den förde oss så nära varandra och nu känns det som att det finns ett osynligt band emellan oss. Ett band som aldrig kommer att brytas. Det är en så otroligt häftig känsla.

Det är timmarna i stallet och hos Skotta som får mig att orka skolan och allt plugg. Hon lyser upp min tillvaro.

Får man till tölten på henne så känns det nästan som att man flyger, helt underbart. Hon är min lilla stjärna.

Erika dec -07

 

Den 18 mars 2012 fick fina Skotta somna in här hemma utanför stallet. Eksem samt kronisk bronkit är två sjukdomar som verkar mot varandra. Ett ansvarsfullt och svårt beslut fattades av hennes ägare Erica. Skotta kommer alltid att ha en mycket speciell plats i mitt hjärta. Skotta är nog den absolut snällaste häst som jag någonsin har träffat...  

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Erika Källberg