Spurning frá Enni IS1999258454

U: Drottning II från Enni

E: Viktor frá Enni

Född: 1999

Färg: Brunskäck

Blup: 91

Bedömning: 7,50

Kön: Sto

Ägare: Anna-Karin Collin

Spurning betyder: Fråga, förhoppning.

Avkommor: Grimsi från Jan Pers 2011. Stolt från Jan Pers 2012. Thor från Jan Pers 2013.

 Foto: Camilla Persson 

Hon skulle slaktas för att höskörden hade slagit fel. Höet skulle inte räcka hela vintern. Toti och Frida passerade förbi gården Enni på Island. De ringde till mej och frågade om jag ville köpa ett föl till slaktpris. OK, sa jag, köp en till mej då. Vad ska hon heta frågade Toti. Ingen aning, sa jag, du får hitta på nåt. Tre år senare hämtade jag Spurning på Norrköpings flygplats. Hon var rädd och vilsen men jättesnäll. År 2007 när hon var åtta år började jag att rida femgång på henne. Hur kul som helst. 2008 kom vi ut som bäst på 5.50 i femgång. Kommer att fortsätta att tävla henne under 2009 med målet att förbättra våra poäng ytterligare. Men funderar också på när jag ska betäcka henne. Skulle så gärna vilja ha ett föl efter henne samtidigt som jag vill fortsätta att rida henne.

Jag älskar "Spurtan". Hon är den perfekta hästen för mej.

Tack Toti och Frida för att ni hittade henne till mej!

        

Spurning och jag på Heimir-kurs, dec -08  

2010-08: Nu är Spurtan dräktig med Jór. Det ska bli så spännande vad det kommer att bli. Håller alla tummar jag har för att det ska bli ett sto. Under hösten kommer Camilla rida och tävla henne så att hon hålls igång.

2011-06: Efter att ha gått över tre veckor födde Spurtan äntligen sitt första föl kl 11 på förmiddagen precis utanför huset. Ett supersött hingstföl, Grimsi från Jan Pers. Döpt efter vulkanen som erupterade kvällen innan han föddes. Grimsi är såld till Jessica Svensson. Spurtan är betäck igen med Safir från Knutshyttan.

GRIMSI FRÅN JAN PERS (Ägare Jessica Svensson)

 

2011-07: Spurtan är nu konstaterad dräktig med 4-gångshingsten Sáfir från Knutshyttan.

2011-08: Nya bilder på Grimsi och Spurning. Foto: Jessica Svensson.