Jan Pers Labradoodles

2013 blev jag lyclkig fodervärd till Labradoodlen Viska. Hade funderat över och hållit utkik på denna "ras"under några år. Efter att fått syn på en annons om att Thilde Höök sökte fodervärdar skickade jag in en intresseanmälan till henne. Det har jag aldrig ångrat! Den underbaraste hunden jag kunde tänka mig dök upp i mitt liv. Hon är den mest lojalaste, trogna, busiga, badgladaste och snälla hund man kan tänka sig. Och hon påminner mig mycket om den Grand Danois, Zorina,  som jag växte upp med.

2015 var det dags för Thilde, som då hade flyttat till Skåne, att ta valpar på henne. Resultatet blev 9 stycken varav Thilde behöll en för fortsatt avel och en av mina bästa vänner köpte en tik, även den med en tanke att avla vidare. Men det bästa av allt nu var hon min aldeles egna hund. Lycka!

Viska är alltid lös och går aldrig hemifrån. Hon är med mig när jag är ute och rider. Hon har ett otroligt bra socialt liv då hon i princip alltid är med mig och det kan gälla hotellnätter, restaurangbesök, islandshästtävlingar, monterjobb, etc, etc... Hon tycker dock att det är roligt att jaga men efter mycket träning stoppar hon på inkallning när vi stöter på rådjur, harar och älg på våra skogsturer, 

Eftersom Viska är en genomsund hund i både kropp och själ bestämnde jag mig hösten 2019 för att para henne. Valet på hanne föll på Buddie från Västerås. Buddie är en Golden Doodle som hade två kullar sedan tidigare. Även han är en mycket sund hund till kropp och själ. Buddie håller på att utbilda sig till besökshund/fadderhund. Om allt blir bra examinerar han sig våren 2020 och får då arbeta på ålderdomshem, skola och förskola.

Detta har resulterat i 8 st Double Doodles som föddes den 4/12 som nu är till salu. 


 

Buddie